Και κάτι άλλο για …ποικιλία?!

Και κάτι άλλο για …ποικιλία?!

Mom's blog
Και κάτι άλλο για …ποικιλία?!

Γειά σας και πάλι και Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να είστε όλοι γεροί και με υπομονή να περνάτε ήρεμα στο σπίτι με τους δικού σας ανθρώπους!

Σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω για τη δική μου ‘πάλη’ με την ποικιλία γευμάτων και τροφών όσον αφορά στην μικρή μου βέβαια…γατί εγώ τρώω σχεδόν το ίδιο πρωινό 20 χρόνια τώρα ( και δεν θέλω να το αλλάξω!).

Καταρχήν να πω πως πολύ συχνά μιλάμε με μαμάδες που γνωρίζω για αυτήν την περίφημη ποικιλία στα γεύματα των παιδιών και ιδίως των πολύ μικρών κάποιες φορές πχ στον πρώτο χρόνο ζωής. Δεν είναι κακό να την αναζητάμε, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει να κάνει με την σωστή εισαγωγή στερεών γευμάτων όπου σωστά μέσα στους πρώτους 12 μήνες το μωρό μας πρέπει να δοκιμάσει ποικιλία λαχανικών, φρούτων, πρωτεϊνών, πηγών αμύλου όπως σιτάρι, βρώμη. Σωστό επίσης σκέφτομαι είναι στα πλαίσια της ποικιλίας να μην ξεχνάμε την εποχικότητα των φρούτων και λαχανικών για παράδειγμα! Και κάτι άλλο που είναι σημαντικό ,το παιδί θα πρέπει μεγαλώνοντας να ακολουθεί τα οικογενειακά γεύματα οπότε γνώμη μου είναι όταν ανοίγουμε τις επιλογές του μικρού μας να είναι προς την κατεύθυνσης των μελλοντικών κοινών γευμάτων μας!

Μίλησα προηγουμένως για ‘πάλη’ …γιατί και εγώ πιάνω τον εαυτό μου κατά καιρούς να σκέφτομαι τι άλλο να δώσω για δεκατιανό ή απογευματινό και ναι ανοίγω τα βιβλία μου και ναι μαζεύω συνταγές για να πειραματιστώ τελικά τα σαββατοκύριακα! Το κάνω λίγο σαν παιχνίδι με την μικρή …που τώρα αρχίζω και της εξηγώ τα υλικά της συνταγής κτλ. κτλ.! Αν πάλι το φτιάξω την Δευτέρα και όχι το Σάββατο το παιδί δεν θα μείνει πίσω διατροφικά…μην αγχωνόμαστε εάν η ποικιλία άργησε μια μέρα!

Τελευταία σκέψη, μην χάνουμε την ουσία του τι πρέπει να καταναλωθεί τελικά στο βωμό της ποικιλίας. Καλή ¨Όρεξη!