Δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα

Είναι πολύ σημαντικό η προετοιμασία του γάλακτος για βρέφη σε σκόνη να γίνεται σωστά, κυρίως γιατί δεν αποτελεί αποστειρωμένο προιόν. Επίσης η λανθασμένη προετοιμασία του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του μωρού.

Σύμφωνα με συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νερό πρέπει πρώτα να βράσει καλά για 5 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια να αφεθεί για λιγότερο από μισή ώρα ώστε να κρυώσει αλλά όχι σε θερμοκρασία λιγότερη των εβδομήντα βαθμών Κελσίου.

Γάλα καθώς και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί) με 1.5% λιπαρά δεν συνιστώνται σε παιδιά κάτω από την ηλικία των 2 ετών.

Δεδομένου ότι ένα παιδί ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή και η ανάπτυξή του είναι σωστή για την ηλικία του τότε μπορείτε να εισάγετε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών στο διαιτολόγιό του.

13 Νοε 2011

Ο αριθμός ατόμων με διαβήτη (τύπου 1 και 2) τετραπλασιάστηκε τα τελευταία 30 χρόνια

  • Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Muteline, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο διαβήτης μάς αφορά όλους και δεν κάνει διάκριση μεταξύ φυλών, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου ή ηλικίας.Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με σκοπό να αποτελέσει την αφορμή για να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με το χρόνιο αυτό νόσημα και να δώσειτην ευκαιρία σε άτομα που πάσχουν από αυτόνα συμμετάσχουν ενεργά σε δημιουργικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά, μία από αυτές τις δραστηριότητες ήταν το «Διαβητικό Χωριό» πουστήθηκε στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όρισε τη 14η Νοεμβρίου για το σκοπό αυτό καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting που,μαζί με τον Charles Best, έπαιξε σημαντικό ρόλοστην ανακάλυψη της ινσουλίνης το 1922, της μοναδικής θεραπείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Επικοινωνία

address

Τσόχα 37 & Παπαδοπούλου 2 | 11521 Αμπελόκηποι | Ελλάδα

telephone +30 210 6450 630 | +30 693 6769 677

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype elenikoui

Δείκτης Μάζας Σώματος


Ύψος

Βάρος