20 Ιαν 2020

Διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 για παιδιά και εφήβους- Μοντέρνες Απόψεις

  • Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Σακχαρώδης Διαβήτης, Φροντίδα για όλους"

Η διατροφή ήταν πάντα μέρος της θεραπείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ) τύπου 1. Αυτό όμως που ξεχνάμε κατά καιρούς είναι ότι όπως αλλάζει το σχήμα, το είδος της ινσουλίνης ή ο τρόπος χορήγησής της κατά τη διάρκεια θεραπείας ενός παιδιού ή εφήβου με Σ.Δ. έτσι θα έπρεπε να αλλάζει και η διαιτολογική θεραπεία. Το προφίλ των νέων ινσουλινών μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε διατροφική ΄ρουτίνα’.

20 Ιαν 2020

Παιδική Παχυσαρκία

  • Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Διατροφική Επικαιρότητα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της δημόσιας υγείας στην πλειοψηφία των αναπτυγμένων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί  ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουμε παγκοσμίως 42 εκατομμύρια υπέρβαρων παιδιών ήδη κάτω από την ηλικία των 5 ετών.

20 Ιαν 2020

Τα πάχη μου, η κρίση μου

  • Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Muteline, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η νέα οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις διατροφικές μας συνήθειες. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού επιλέγει πλέον τροφές με βάση το κόστος και όχι την ποιότητα ή τη θρεπτική τους αξία. Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστημονική ομάδα διατροφολόγων, διαπιστώνεται ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες δηλώνει έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητατων τροφίμων που καταναλώνει, ακόμα και αν αυτά αφορούν τη διατροφή των παιδιών του.

Επικοινωνία

address

Τσόχα 37 & Παπαδοπούλου 2 | 11521 Αμπελόκηποι | Ελλάδα

telephone +30 210 6450 630 | +30 693 6769 677

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype elenikoui

Δείκτης Μάζας Σώματος


Ύψος

Βάρος