Συνεδρίες μέσω Skype

Γράφτηκε από τον/την Super User.

Νέα Υπηρεσία - Συνεδρίες μέσω skypeΣτα πλαίσια νέων υπηρεσιών τώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε ή ακόμα και να πραγματοποιήσετε το ραντεβού με την διαιτολόγο μέσω Skype!

Μια υπηρεσία που ήδη εκμεταλλεύονται πολλές οικογένειες από όλη την Ελλάδα! Το Skype - ραντεβού καθορίζεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κα Κουή.

Το γραφείο

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Το διαιτολογικό γραφείο της κας Ελένης Κουή με εξειδίκευση σε παιδιατρικά κυρίως θέματα διατροφής και υγείας λειτουργεί στην Αθήνα από τον Νοέμβριο του 2009 και από το ξεκίνημα του έχει ασχοληθεί με πάνω από 900 περιστατικά παιδιών & εφήβων και αντίστοιχα πάνω από 410 περιστατικά ενηλίκων. Η κα Κουή έχει δώδεκα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας πάνω σε θέματα διατροφής στην θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη (Σ.Δ) τύπου 1 σε παιδιά & εφήβους και πιο συγκεκριμένα στην χρήση αντλίας ινσουλίνης ως θεραπείας αυτού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος όγκος περιστατικών παιδιών & εφήβων έχει να κάνει με Σ.Δ τύπου 1 σε θεραπεία πολλαπλού σχήματος ενέσεων και αντλίας ινσουλίνης. Περισότερα από 300 περιστατικά από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη επισκεφθεί το γραφείο, εκ των οποίων το 70% των παιδιών & εφήβων, εκπαιδεύτηκαν ώστε να ξεκινήσουν την θεραπεία αντλίας ινσουλίνης ή να βελτιώσουν την χρήση αυτής.

Μία άλλη μεγάλη ομάδα είναι οι οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια στην αντιμετώπιση της παιδικής υπερβαρότητας ή και παχυσαρκίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδού μας απασχόλησε παράλληλα με την έναρξη θεραπειών όπως αυξητικής ορμόνης ή θεραπεία αναστολής ήβης. Γύρω στις 390 οικογένειες, έχουν ήδη δεχθεί την βοήθειά μας για να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους αλλά και όλης της οικογένειας. Τονίζουμε πάντα ότι η διατροφή είναι μέρος της μελλοντικής υγείας του παιδιού.

Εξαιτίας της εξειδίκευσης του γραφείου σε παιδιατρικά θέματα διατροφής έχουμε διαχειριστεί περιστατικά παιδιών σε μικρότερες ηλικίες με προβλήματα ανάπτυξης, ελλειποβαρή, με τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες ή και με διαταραγμένο λιπιδαιμικό προφίλ. Επίσης, με χαρά έχουμε δεχτεί νέους γονείς ή ζευγάρια που περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι για συμβουλευτικές συνεδρίες. Η διαχείριση όλων των παραπάνω περιστατικών γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα παιδίατρο και παιδίατρο ενδοκρινολόγο ή άλλους επιστήμονες υγείας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ανάφερουμε κάποια πολύ ιδιαίτερα παιδιά που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα με αρκετά σύνθετη κλινική εικόνα όπως με νόσο των κινητικών νευρώνων και διαβήτη, σύνδρομο Prader- Willi και υπερβαρότητα.

Η αντλία ινσουλίνης ως θεραπεία για τον Σ.Δ τύπου 1 είναι μεγάλο μέρος της καθημερινής δουλειάς που γίνεται στο γραφείο. Στα πλαίσια αυτά οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες και σε ενήλικες ασθενείς που επιθυμούν εκπαίδευση στην καταμέτρηση υδατανθράκων για έναν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Στην ομάδα αυτή των ενηλίκων, έχουμε επίσης ασχοληθεί με μέλλουσες μητέρες που εμφανίζουν διαβήτη κυήσεως και χρήζουν διατροφικής θεραπείας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Και για τα περιστατικά ενηλίκων, υπάρχει στενή συνεργασία με ενδοκρινολόγο και μαιευτήρα – γυναικολόγο.

Κουτάλες & Πιρούνες

Η Ελένη συμμετείχε, δίνοντας τις διατροφικές της συμβουλές, σε δύο από τις εκπομπές "Κουτάλες & Πιρούνες" του παιδικού καναλιού Nickelodeon.

Δείτε τα video από τις εκπομπές!

koutales & pirounes - sintagi 1 koutales & pirounes - sintagi 2

koutales & pirounes - sintagi 3 koutales & pirounes - sintagi 4

ppt

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Σύνδεσμοι

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Διαβήτης

Παχυσαρκία & Διατροφή

Διαιτολογικοί Σύλλογοι

Συνεργασίες

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (2011-σήμερα)

eidΣυνεργασία με τα μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) με άμεσο σκοπό την ένημερωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής και κυρίως όσον αφορά στην διατροφή παιδιών. Σχετικές δραστηριότηες περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις με παιδιά, αρθρογράφηση.
 

Medtronic Hellas (2009-Σήμερα)

Medtronic HellasΥπεύθυνη για την διαιτολογική εκπαίδευση ασθενών όλων των ηλικιών με αντλία ινσουλίνης Medtronic, πάνω στα ισόδυναμα υδατανθράκων και την χρήση της αντλίας. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνενόησης με το προσωπικό της εταιρίας και τους ασθενείς, στο γραφείο της διαιτολόγου.
http://www.medtronic-diabetes.gr/

Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ (2009-Σήμερα)

Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"Εξωτερική συνεργάτης Διαβητολογικού ιατρείου Ά Παιδιατρικής κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Ιατρείου Παιδικής Παχυσαρκίας.

‘Πολυκλινική’ ΓΝΝ Αθηνών (2009-2010)

Οργάνωση τακτικών σεμιναρίων για ομάδες ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Dubai (2007-2011)

Νοσοκομείο DubaiΣυμβόλαιο με το νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital London (GOSH) για ετήσιες επισκέψεις στο Dubai Hospital με σκοπό την παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών με Παιδικό και Εφηβικό Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Επίσης την επιμόρφωση και διδασκαλία τοπικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Επικοινωνία

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Ελένη Κουή 

Παιδοδιαιτολόγος, BSc, MSc, R.D.
Παιδικός Διαβήτης - Παιδική Παχυσαρκία

address Τσόχα 37 & Παπαδοπούλου 2 | 11521 Αμπελόκηποι | Ελλάδα

telephone +30 210 6450 630 | +30 693 6769 677

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype elenikoui

 

Βρες μας στο χάρτη


Φόρμα Επικοινωνίας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Όσπρια & Πατάτες

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Πηγές υδατάνθρακων μετρημένες σε ποσότητες που αντιστοιχούν με 15γρ υδατανθράκων.

Οσπρια& Πατατες
Φάβα, Ρεβίθια ½ φλιτζάνι =120γρ
Φασόλια, Φακές (μαγειρεμένα,στραγγισμένα) ½ φλιτζάνι 
Αρακάς (βρασμένος) ½ φλιτζάνι 
Καλαμπόκι ολόκληρο ½ καλαμπόκι
Πατάτες ψητές με φλούδα 1 μικρή (μεγέθους αυγού)
Πατάτα πουρές 90γρ
Πατάτες τηγανιτές 45γρ

 

Γαλακτοκομικά

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Γαλακτοκομικα
Γάλα με 0%-1,5% λιπαρά 240 ml
Γάλα πλήρες 240 ml
Γάλα σόγιας 0% λιπαρά 240 ml
Γάλα κατσίκας 240 ml
Γάλα εβαπορέ 0%-πλήρες 120 ml
Γάλα σκόνη 0% 80 ml
Γιαούρτι 0%-1,5% λιπαρά 180γρ
Γιαούρτι πλήρες 180 γρ

Οι παραπάνω ποσότητες περιέχουν 12γρ υδατάνθρακες.

Επικοινωνία

address

Τσόχα 37 & Παπαδοπούλου 2 | 11521 Αμπελόκηποι | Ελλάδα

telephone +30 210 6450 630 | +30 693 6769 677

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype elenikoui

Δείκτης Μάζας Σώματος


Ύψος

Βάρος