Το γραφείο

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Uncategorised

Το διαιτολογικό γραφείο της κας Ελένης Κουή με εξειδίκευση σε παιδιατρικά κυρίως θέματα διατροφής και υγείας λειτουργεί στην Αθήνα από τον Νοέμβριο του 2009 και από το ξεκίνημα του έχει ασχοληθεί με πάνω από 900 περιστατικά παιδιών & εφήβων και αντίστοιχα πάνω από 410 περιστατικά ενηλίκων. Η κα Κουή έχει δώδεκα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας πάνω σε θέματα διατροφής στην θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη (Σ.Δ) τύπου 1 σε παιδιά & εφήβους και πιο συγκεκριμένα στην χρήση αντλίας ινσουλίνης ως θεραπείας αυτού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος όγκος περιστατικών παιδιών & εφήβων έχει να κάνει με Σ.Δ τύπου 1 σε θεραπεία πολλαπλού σχήματος ενέσεων και αντλίας ινσουλίνης. Περισότερα από 300 περιστατικά από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη επισκεφθεί το γραφείο, εκ των οποίων το 70% των παιδιών & εφήβων, εκπαιδεύτηκαν ώστε να ξεκινήσουν την θεραπεία αντλίας ινσουλίνης ή να βελτιώσουν την χρήση αυτής.

Μία άλλη μεγάλη ομάδα είναι οι οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια στην αντιμετώπιση της παιδικής υπερβαρότητας ή και παχυσαρκίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδού μας απασχόλησε παράλληλα με την έναρξη θεραπειών όπως αυξητικής ορμόνης ή θεραπεία αναστολής ήβης. Γύρω στις 390 οικογένειες, έχουν ήδη δεχθεί την βοήθειά μας για να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους αλλά και όλης της οικογένειας. Τονίζουμε πάντα ότι η διατροφή είναι μέρος της μελλοντικής υγείας του παιδιού.

Εξαιτίας της εξειδίκευσης του γραφείου σε παιδιατρικά θέματα διατροφής έχουμε διαχειριστεί περιστατικά παιδιών σε μικρότερες ηλικίες με προβλήματα ανάπτυξης, ελλειποβαρή, με τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες ή και με διαταραγμένο λιπιδαιμικό προφίλ. Επίσης, με χαρά έχουμε δεχτεί νέους γονείς ή ζευγάρια που περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι για συμβουλευτικές συνεδρίες. Η διαχείριση όλων των παραπάνω περιστατικών γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα παιδίατρο και παιδίατρο ενδοκρινολόγο ή άλλους επιστήμονες υγείας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ανάφερουμε κάποια πολύ ιδιαίτερα παιδιά που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα με αρκετά σύνθετη κλινική εικόνα όπως με νόσο των κινητικών νευρώνων και διαβήτη, σύνδρομο Prader- Willi και υπερβαρότητα.

Η αντλία ινσουλίνης ως θεραπεία για τον Σ.Δ τύπου 1 είναι μεγάλο μέρος της καθημερινής δουλειάς που γίνεται στο γραφείο. Στα πλαίσια αυτά οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες και σε ενήλικες ασθενείς που επιθυμούν εκπαίδευση στην καταμέτρηση υδατανθράκων για έναν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Στην ομάδα αυτή των ενηλίκων, έχουμε επίσης ασχοληθεί με μέλλουσες μητέρες που εμφανίζουν διαβήτη κυήσεως και χρήζουν διατροφικής θεραπείας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Και για τα περιστατικά ενηλίκων, υπάρχει στενή συνεργασία με ενδοκρινολόγο και μαιευτήρα – γυναικολόγο.

Επικοινωνία

address

Τσόχα 37 & Παπαδοπούλου 2 | 11521 Αμπελόκηποι | Ελλάδα

telephone +30 210 6450 630 | +30 693 6769 677

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

skype elenikoui

Δείκτης Μάζας Σώματος


Ύψος

Βάρος