Παιδί & Διατροφή

Παιδί & Διατροφή

Δύο έννοιες οι οποίες απασχολούν καθημερινά όλους εσάς τους γονείς που προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας.

Δύο έννοιες τις οποίες ωφείλουμε όλοι να προσέξουμε αν θέλουμε να βλέπουμε γερά και υγιή παιδιά γύρω μας.

Σήμερα ύστερα από αρκετές μελέτες που αφορούν στη διατροφή των παιδιών, έχουμε την τεχνογνωσία που χρειάζεται ώστε η δαιτροφή να αποτελεί όχι μόνο ένα σωστό εφόδιο για την υγιή ανάπτυξή τους αλλά και έναν από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και αντιμετώπισης χρονίων νοσημάτων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 και η παιδική παχυσαρκία.

Καθήκον και ευθύνη λοιπόν δική μου και όλων όσων ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη διατροφή στην παιδική και νεαρή ηλικία είναι να κρατάμε όλους εσάς ενήμερους με επιστημονικά βάσιμες πληροφορίες καθώς και πρακτικές συμβουλές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Αυτή η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για όλους εσάς τους γονείς και τα παιδιά που αναζητάτε έναν συνοδοιπόρο στο συναρπαστικό ταξίδι της διατροφής.


Καλή περιήγηση! Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ελένη Κουή, ΜSc., RD.Ειδική Παιδοδιαιτολόγος

Γιατί παιδο-διαιτολογος?

  • Τα παιδιά έχουν τις δικές μοναδικές διατροφικές ανάγκες, οι οποίες καλούνται να υπηρετήσουν την ανάπτυξη και την γενικότερη υγεία τους.
  • Δεν είναι mini-ενηλίκες.
  • Έχουν διαφορετική ρουτίνα και οργάνωση γευμάτων από τους ενήλικες. Διαφορετική σχέση με το φαγητό.
  • Και κυρίως διαφορετική και πολύ ευαίσθητη ψυχολογία.
  • Ολα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω ηλικίας γίνονται ακόμα πιο σημαντικά όταν ‘συνυπάρχουν’ με διαγνώσεις όπως Σακχαρώδης Διαβήτης , παχυσαρκία, αλλεργίες και ελλιπή ανάπτυξη.

Η δική μου εξειδίκευση πραγματοποιήθηκε επίσημα ως ήδη επαγγελματίας και μέλος του British Dietetic Association εφόσον μετά από την γενική διαιτολογία ενδιαφέρθηκα συγκεκριμένα για θέματα παιδιατριακής.