Η ομάδα μας

Η ομάδα μας

Η Παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του πανεπιστημίου King’s College London (1997-2001) από όπου και αποφοίτησε με άμεση άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην Παιδιατρική Διαιτολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπούδες στον τομέα αυτό στo University of Bristol, UK (2005-2006).

Εργάστηκε επί 8 έτη ως κλινική διαιτολόγος στις παιδιατρικές μονάδες πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Λονδίνου, HammesrmithHospitalκαι University College London Hospital (UCLH). Έχει ασχοληθεί με παιδιατρικά θέματα διατροφής όπως, τροφικές αλλεργίες, παχυσαρκία, εντερική διατροφή, ανεπαρκή ανάπτυξη. Ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια (2006-2008) αποτέλεσε σημαντικό μέλος της κλινικής και ερευνητικής ομάδας Παιδικού και Εφηβικού Διαβήτη τύπου 1 στο νοσοκομείου UCLH, Londonόπου και εκπαιδεύτηκε στην χρήση αντλίων ινσουλίνης για τη θεραπεία του διαβήτη.

Έχει οργανώσει και διεξάγει σεμινάρια Διατροφής και Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.) τύπου 1 σε γονείς, παιδιά, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και άλλων συναδέλφων και φοιτητών διαιτολογίας. Αποτέλεσε βασικό προσωπικό σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά και νέους με Σ.Δ. τύπου 1.

Είναι μέλος του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (BDA), Βρετανικού Παιδιατρικού Διαιτολογικού Συλλόγου και της Ελληνκής Διαβητολογικής Εταιρίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως Public Health Nutrition, και στα Σακχαρώδης Διαβήτης από την ΕΛΛΟΔΙ.

Έχει αποδεχτεί προσκλήσεις ως βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια Αθηνών εντός και εκτός της Ελλάδας.

Από τον Ιανουάριο του 2009 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.


Η Μαρία Μιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε στο τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2013-2018) και συνεχίζοντας τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικεύτηκε στην «Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρική: Kλινική Πράξη και Έρευνα», από όπου αποφοίτησε το 2020. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, στην προσπάθεια της να σταθεί δίπλα σε παιδιά και γονείς ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και προσφύγων, συμμετείχε στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2017, όπου και δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν, «Refudyn», το οποίο και προκρίθηκε στις τελικές θέσεις. Aπό το 2017 έως το 2020 εργάσθηκε στα νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στο τμήμα Αύξησης και Ανάπτυξης. Παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με το κύριο ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και έχει δημοσιεύσεις σε παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά όπως Nutrients και Clinical Nutrition. Συνεργάζεται με το γραφείο από το Δεκέμβριο του 2020.