Ρουτίνα!

Ρουτίνα!

Mom's blog
Ρουτίνα!

Γειά σας και πάλι! …ο λόγος περί ρουτίνας…Όσο δεν έχεις παιδιά την αποφεύγεις με όλη σου τη δύναμη και θεωρείται και άσχημο πράγμα για μερικούς!

Και μια μέρα που η ζωή σου αλλάζει και γίνεσαι γονιός ξαφνικά την αποζητάς, την μελετάς, σε ρωτάνε φίλοι και γιατροί…ο λόγος τώρα για την ρουτίνα του μωρού που φυσικά περιλαμβάνει την οργάνωση των γευμάτων του, την ποσότητα κατανάλωσης γάλακτος, τον ύπνο του, πόσες πάνες άλλαξες κτλ κτλ!

Θυμάμαι έναν παιδίατρο με τον οποίο δούλεψα στο Λονδίνο που έλεγε πάντα ‘Babies thrive on routine’! με άλλα λόγια ελληνικά  ‘ τα μωρά ευημερούν με την ρουτίνα’.  Ευημερούν τα μωρά …ίσως σημαίνει ευημερώ και εγώ σκέφτηκα μέσα μου.

Γενικά είμαι άνθρωπος του προγράμματος οπότε μοιραία και αναγκαστικά πολλά πράγματα γίνονται προγραμματισμένα και με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο και στο σπίτι μας από τότε που ήρθε η μικρή….πχ σχεδόν πάντα την τάιζα μόνη μου σε ένα δωμάτιο – βασικά το παιδικό- και χωρίς πολύ κόσμο ή φασαρία γύρω. Τώρα που φυσικά είναι ΄μεγάλη κοπέλα’ όταν είναι ώρα φαγητού πρωινού, σνακ ή μεσημεριανού θα το φάει αποκλειστικά στο καρεκλάκι της στην κουζίνα! …σκεφτομαι τώρα ότι δεν έχει φάει ποτέ βασικό γεύμα χωρίς να κάθεται. Πλέον ζητάει το πηρούνι της ή κουταλάκι. Επίσης από εκεί με παρακολουθεί όταν μαγειρεύω!

Ρουτίνα δική μου είναι πως θα καθήσω δίπλα της το πρωί με τον καφέ μου και θα φάμε όοοοολοι πρωινό…θα παίζει Red ή Rock ή Pepper στο ράδιο (!) και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η μέρα. Το να διατηρώ μια ρουτίνα/ οργάνωση βοηθάει το παιδί να ξέρει τι να περιμένει, βοηθάει εμένα να οργανώνω την ημέρα μου, να τρώω έξω πιο ήσυχα..αφού δεν πρέπει να παλέψω για να την βάλω στο καρεκλάκι του εστιατορίου.

Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες μην τρομάζετε…αλλά τελικά η ρουτίνα δεν είναι και τόσο άσχημο πράγμα!