Τρία τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους…χωρίς κόπο!

Τρία τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους…χωρίς κόπο!

Δημοσιεύσεις
Τρία τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους…χωρίς κόπο!

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο Παχυσαρκίας…σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ τι καινούργιο άκουσα μαζί σας!

Πολύ λόγος έγινε για τα λεγόμενα ‘λειτουργικά’ τρόφιμα. Είναι τρόφιμα τα οποία μπορεί να έχουν ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό πέρα της θρεπτικής τους αξίας, με στόχο την βελτίωση της υγείας ή /και την μείωση κινδύνου ασθένειας. Δεν είναι χάπια ή κάψουλες, αλλά μέρος των καθημερινών διαιτητικών συνηθειών συνηθειών μας! Γνωρίζατε λοιπόν πως…

Το διαιτητικό ασβέστιο ειναι ένα από αυτά τα λειτουργικά τρόφιμα! Ναι, αυτο που έρχεται από γαλακτοκομικές πηγές! Όταν η διατροφή σας έχει 2 μερίδες ασβεστίου (γάλα, γιαούρτι) την ημέρα μελέτες δείχνουν πως έχετε μειωμένη αποθήκευση λίπους και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Επίσης συντελεί στην κατανάλωση λιγότερων συνολικά θερμίδων μέσα στην μέρα! ΄Ατομα που κατανάλωσαν 4 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα έδειξαν και μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη άρα και καλύτερες καύσεις!

Μπάρες δημητριακών με έξτρα πρωτεΐνη και πολυδεξτρόζη, όταν καταναλώθηκαν για 14 ημέρες έιχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση την ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων, καλύτερες διακυμάνσεις στις τιμές σακχάρου στο αίμα και καλύτερο έλεγχο της πείνας…που μας ενδιαφέρει! Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών αποδίδει!

Το πράσινο τσάι έχει και αυτό μαγικές ιδιότητες και λειτουργεί με το να προκαλεί έντονο αίσθημα κορεσμού και να αυξάνει την θερμογένεση μετά το γεύμα! Αυξάνει σαν να λέμε τις καύσεις. Στοιχεία που θέλουν ακόμα πολλά δουλειά δείχνουν ότι μπορεί να δρά με το μπλοκάρει την απορρόφηση του λίπους!

Λειτουργικά τρόφιμα υπάρχουν πολλά! Και στη μεσογειακή διατροφή ακομα περισσότερα όπως, οι ξηροί καρποί, η β-γλυκάνη στην βρώμη, στα όσπρια, στα φλαβονοειδή (όπως στη φάβα, στην σόγια και στο ρόδι). Στην ιδια κατηγορία βρίσκουμε ακόμα και την κανέλα και τον κουρκουμά! Δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς αυτούς …χωρίς κόπο και με πολύ νοστιμιά στην διατροφή μας!