Δείτε ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του υψηλού βάρους σε ένα παιδί

Δείτε ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του υψηλού βάρους σε ένα παιδί

Δημοσιεύσεις
Δείτε ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του υψηλού βάρους σε ένα παιδί

Πολύ συχνά πλέον γίνεται λόγος όσον αφορά στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, για την συμμετοχή του ίδιου του παιδιού στην αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών.

Επίσης ξέρουμε πως τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και την μίμηση. Σε περίπτωση που έχουμε ένα παιδί με υψηλό σωματικό βάρος, ένας τρόπος αξιολόγησης ή και κινητοποίησης του είναι η καταγραφή ημερολογίου σε σχέση με το τι τρώει για μία εβδομάδα.

Με την βοήθεια και παρότρυνση των γονιών μπορούμε να στοχεύσουμε στην λεπτομερή καταγραφή ωρών, γευμάτων , ποσοτήτων και λιχουδιών για να αξιολογήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την διατροφή του παιδιού και τις συνήθειές του στο σπίτι και το σχολείο. Φυσικά το εγχείρημα δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς η συμμόρφωση με τη καταγραφή ημερολογίου μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, μόνο όταν τελικά ολοκληρωθεί η οικογένεια και το παιδί μπορούν να αντιληφθούν τη χρησιμότητα του. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνειδητοποιήσει το ίδιο το παιδί την συχνότητα θετικών συνηθειών όπως κατανάλωση φρούτων, ψαριού, σαλάτας αλλά και αρνητικών όπως τα γλυκά. Η καταγραφή επίσης το αναγκάζει να είναι ειλικρινές απέναντι στον εαυτό του και τους στόχους του. Και αν τελικά του αρέσει, μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα κάνει από μόνο του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα το συζητά με τους γονείς του στο τέλος αυτής.