Είναι πολύ σημαντικό η προετοιμασία του γάλακτος για βρέφη σε σκόνη να γίνεται σωστά, κυρίως γιατί δεν αποτελεί αποστειρωμένο προιόν. Επίσης η λανθασμένη προετοιμασία του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του μωρού.
Σύμφωνα με συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νερό πρέπει πρώτα να βράσει καλά για 5 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια να αφεθεί για λιγότερο από μισή ώρα ώστε να κρυώσει αλλά όχι σε θερμοκρασία λιγότερη των εβδομήντα βαθμών Κελσίου.
Πρώτα βάζουμε το νερό στο μπιμπερό στην ποσότητα που θέλουμε και στο τελευταίο στάδιο προσθέτουμε το γάλα σκόνη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε το δοσομετρητή της συγκεκριμένης συσκευασίας κάθε φορά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και φροντίζουμε το γάλα να μην είναι καυτό πριν ταΐσουμε το μωρό. Αν περισσέψει δεν το ζεσταίνουμε πάλι για μελλοντική χρήση.