Ένα αφράτο ψωμί που συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό! Φτιαγμένο από τα χεράκια σας, έχει άλλη χάρη. Αν τα γεμίσετε με… έμπνευση και δημιουργία θα γίνουν ανάρπαστα!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 180 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 ΛΕΠΤΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 3
Υλικά
300 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (8 γρ.)
80 γρ, σταφίδες
2/3 φλιτζ. γάλα ελαφρύ
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ στην αρχή με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια, Μόλις γίνει μια ελαστική ζύμη τη ζυμώνουμε σε μια αλευρομένη επιφάνεια για 10 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 1/2 με 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 30 λεπτά περίπου.