Τηγανίτες γιαουρτιού

Τηγανίτες γιαουρτιού

Συνταγές
Τηγανίτες γιαουρτιού

Για υγιεινά πρωινά, γεμάτα ενέργεια και για να γλυκάνουμε τα χειμωνιάτικα απογεύματα. Τηγανίτες τραγανές, η μεγάλη αγάπη των παιδιών και ο…ένοχος έρωτας των μεγάλων.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5
ΛΕΠΤΑ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 ΛΕΠΤΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Υλικά (για 4)

1 αυγό
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
10 γρ. βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση Συνταγής

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μ’ ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε στο τηγάνι, 4 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, αραιά, έτσι ώστε να μην ακουμπήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε τις τηγανίτες να ψηθούν και μόλις φουσκώσουν και ροδίσουν, τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, τις βγάζουμε και οι τηγανίτες μας είναι έτοιμες. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού.